Frgále

26. dubna 2007 Kafemlýnek

podle hudební redaktorky Kláry Beránkové

 

Potřebujeme: 1kg hl. mouky, 5dkg droždí, 20 dkg tuku, 10dkg cukru, 2 žloutky, 1/2 l mléka, vypracujeme tužší těsto
Povidla: 3/4 kg sušených hrušek uvaříme v malém množství vody, pomeleme na masovém mlýnku, přidáme vodu z hrušek, 2 lžíce povidel, 2 hvězdičky mletého badyánu, 1 vanilkový cukr, špetku soli.
Těsto rozdělíme po 20 dkg, uděláme bochníky, tence je vyválíme do kulata, potřeme povidly, strouhaným perníkem, sypankou a dáme upéct. Po vytažení z trouby ihned potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Klára nás frgály pohostila u příležitosti svých narozenin a byly opravdu výborné.

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!