Jablečná přesnídávka

26. dubna 2007 Kafemlýnek Autor: Karolina Antlová

recept od maminky posluchačky Anny Truhlářové

Potřebujeme 3kg oloupaných a jadřinců zbavených jablek,která nakrájíme na menší kousky-asi tak na osminy.Dáme do hrnce,přidáme 1/2 litru vody a 1/2 kg cukru.Dusíme až jablka změknou a pak rozmixujeme.Do vzniklé kaše zamícháme 1/4 litru vody se dvěma valinkovými pudinky a ještě krátce provaříme(tak 1 minutu).Naléváme do malých skleniček-dávka je asi na 12ks.Ideální jsou např.od malých tatarek,klasické od dětských výživ se moc neosvědčily-špatně chytají víčka.No a pak už se to jen šupne na 20 minut sterilovat,buď do vody při 80C nebo do horkovzdušné trouby při 100C. Celá příprava včetně oloupání jablek trvá asi 2 hodiny.

NyníDuchovní hudba
Skladba: Missa Bruxellensis XXIII vocum - Credo; Autor: Biber Heinrich Ignaz Franz von; Dirigent: Savall Jordi; Soubor: La capella reial de Catalunya
09:00Mše svatá
10:00Varhanní hudba
10:30Vzdělávací cyklus
11:00Proglaso
11:57Myšlenka na den
12:00Anděl Páně

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Regiony

Regiony