Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí
12. července 2016 Kuchařky, Kafemlýnek Autor: Irena Kintrová

Letní recept z Kafemlýnku 12. července 2016.

300 gr cukru (obyč, třtinový)

3 vanilkové cukry

3 vejce

250 ml oleje

450 gr polohrubné nebo jemné celozrnné mouky

1 prášek do pečiva

100 gr kokosu nebo mletých ořechů

kávová lžička mleté skořice

500 gr strouhané cukety - přidáním cukety zajistíte vláčnost těsta, na chuť nemá vliv

Postup - oba druhy cukru a všechna vejce utřeme do pěny, postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva, kokos nebo ořech, lžičku skořice, cuketu a olej.

Těsto důkladně promícháme, aby se z cukety netvořily hrudky, vylijeme na plech a upečeme dozlatova.