Jarní kedlubnové topinky

Pořad v souvislostech


Jarní magazín Kafemlýnku
Budeme vysílat

Pedagogika Franze Ketta
Násilí v rodinách
Násilí v rodinách
Vysílali jsme


Pedagogika Franze Ketta

Dědeček do školky!

Dědeček do školky!
Audioarchiv
2. května 2017 Kuchařky Autor: Irena Kintrová

Recept na jednoduché a kupodivu velice chutné jídlo, i když se kombinuje chleba, kedlubna a slanina.

½ nebo ¼ staršího chleba, 2 větší nebo tři až čtyři menší oloupané kedlubny, máslo, sůl

15 – 20 dkg krájené anglické slaniny

Chleba nakrájet na krajíčky cca 0,5 až 1 cm silné, lehoučce potřít máslem, trochu osolit, položit silnější plátek kedlubny asi od 0,3 mm do půl centimetru a nahoru položit plátek slaniny, případně nakrájené slaninové proužky. Na pečicím papíře na plechu péct v troubě na grilu nebo s horkým vzduchem na vyšší teplotu, aby slanina zezlátla a kedlubna trochu změkla, chleba se změkčí rozpuštěným máslem, po krajích bude křupavý.

Pokud vás odrazuje kombinace chutí, zkuste si nasucho na pánvi připravit vzorek z jednoho krajíčku chleba. Budete příjemně překvapení.