Kefírová buchta z rýžové mouky

Kefírová buchta z rýžové mouky
12. dubna 2016 Kuchařky, Kafemlýnek Autor: Irena Kintrová

Suroviny na těsto:

400 ml kefíru 
150g třtinového cukru
3 žloutky
3 bílky
rýžová mouka hladká cca 200g
1 velké jablko 
nastrouhaná pomerančová kůra 1čajová lžička

Na müsli:
celozrnné vločky 200g
med 3 pol.lžíce (dále jen "pl")
ořechy, semínka dle chuti
řepkový olej 3 pol.lžíce

Postup: Vločky smícháme se semínky, ořechy, které můžete nakrájet či namlít, polijete řepkovým olejem 3pl, přidáte medu také 3 pl. Necháte na pečícím papíře a mírně zapečete v troubě, tak 20 minut.
Žloutky smícháte s kefírem, přidáte nastrouhané jablko, cukr, rýžovou mouku a nakonec vmícháte zapečené musli, pomerančovou kůru a vyšlehané bílky. Pečeme cca 45 minut při 180 prvních 15 minut, poté 160 stupnů.