Voňavý štrůdl

Voňavý štrůdl
10. listopadu 2015 Kuchařky, Kafemlýnek Autor: Irena Kintrová

Hledáte vyzkoušený recept na kynuté vláčné těsto, které nelepí? Pak jste tu správně!

Do misky:

350 dkg hl. mouky

1/2 droždí

Zvlášť do kastrůlku

100 g Hery (rozpustit)

1/2 hr. mléka

2 polévkové lžíce cukru

špetka soli

Postup:

Do mouky a kvasnic nalijeme tekutou směs a vypracujeme v těsto. Necháme asi 15 minuto odpočinout v teple a přikryjeme, aby těsto neokoralo a zůstalo vláčné.  Mezitím si nahrubo nastrouháme jablíčka, vymačkáme do nich celý citron, osladíme podle chuti, přidáme trochu perníkového koření a 1 rumový cukr. Poté část vyváleného těsta pomažeme máslem, posypeme trochou strouhanky, přidáme jablíčka a zavineme.

Mastíme až po až po vytažení z trouby (Hera, Zlatá Haná...). Dobrou chuť!