Zapékané těstoviny se zelím

26. dubna 2007 Kafemlýnek Autor: Karolina Antlová

balíček těstovin - jakékoliv kromě špaget 400 - 500 gr, půl hlávky bílého zelí, přiměřeně uzeniny - slanina, klobása, 1 menší cibule, olej, sůl, pepř, voda na podlití

Cibuli nakrájet na menší kousky, na plech nebo do zapékací misky menší množství oleje na zpěnění cibulky, nechat na plotýnce zahřát a cibuli zesklovatět. Přidat odkapané, nakrájené, osolené zelí, podlít trochou vody a dusit v troubě. Uvařit těstoviny se lžicí oleje obvyklým způsobem, nerozvařit. Když je zelí měkké a začíná hnědnout, přidáme uvařené těstoviny a nakrájenou uzeninu (lze ji předem osmahnout), promíchat, dopéct a osolit či opepřit podle chuti.