Zeleninová omeleta

Zeleninová omeleta

Pořad v souvislostech


Správný psychomotorický vývoj miminek 1.
Budeme vysílat

Rovnováha mezi obětí a sebeláskou
Rovnováha mezi obětí a sebeláskou
Magazín před prázdninami
Vysílali jsme


Katecheze Dobrého Pastýře

Autismus mezi námi

Autismus mezi námi
Audioarchiv
20. února 2018 Kafemlýnek Autor: Irena Kintrová

Recept na jídlo, které se v troubě peče samo vyskočí na vás, když přijdete z kostela, hotové.

Suroviny:

1 cibule,

2 lžíce sádla

2 kedlubny

½ dýně nebo bílá ředkev, cuketa, lilek nebo vařená řepa – co rodina zvládne

3 mrkve

Hrnek mléka

5 vajec

Kávová lžička solené sušené zeleniny bez glutamanu

Sušená bazalka – asi polévková lžíce nebo jiné zelené bylinky – pažitka, řeřicha atd.

 

  • na hlubší pánvi nebo ve varném pekáči s nepřilnavým povrchem zesklovatíme na sádle nasekanou cibuli, v mixéru rozdrtíme nebo na struhadle postrouháme očištěnou zeleninu, na cibuli lehce osmahneme, zasypeme sušenou zeleninou se solí, můžeme podlít třemi lžícemi vody a vypnout vařič – zelenina se podusí než vychladne plotýnka
  • do mléka rozkvedláme všechna vejce, zamícháme bazalku, nalijeme na zeleninu a dáme zapéct na cca 20 minut do trouby na 150 stupňů nebo na 50 minut na 110
  • podává se s chlebem