Ohnivá krkovička a Domácí pizza

Recepty paní Mirky z Kafemlýnku 13. května 2014.
OHNIVÁ KRKOVIČKA
suroviny: 500 g vepřové krkovice bez kosti
6-8 stroužků česneku (na plátky)
1 cibule
1 malá feferonka (paprika-pro děti)
1 šálek vývaru
ostrý kečup
olej, sůl, pepř
Krkovičku nakrájíme na plátky, ty lehce naklepeme, nasolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme odležet. Na olejem potřené pánvi opečeme maso z obou stran, přeložíme do vymaštěného pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky, feferonku, zalijeme ostrým kečupem a šálkem vývaru. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna, zakryté poklicí, dusíme doměkka. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
__________
DOMÁCÍ PIZZA TĚSTO
500 g hl. mouky
3 dcl vody
2 lžíce cukru
1 lžíce soli
kvasnice - kostka
pizza koření
Nechat vykynout asi necelou hodinu.
(pozn. Je to dávka na 2 plechy.)
Těsto pomažeme protlakem, nebo kečupem, a poklademe, "co dům dal".