Bleskový malinový piškot

Máte na zahradě úrodu malin, v lese borůvky? Nakupte si do zásoby hotové piškotové korpusy a jogurty, pak vás žádná návštěva ani chutě na něco dobrého nezaskočí.
Recept na bleskový dezert zvaný Maliňák.
1 piškotový korpus kulatý
dva smetanové malinové jogurty
miska natrhaných malin (dají se použít i borůvky, pak je lépe zvolit i borůvkový jogurt, nebo nakrájené meruňky a jahody - ty mají nevýraznou chuť, doplňte je červeným rybízem a jogurty s odpovídající příchutí)
červené dortové želé v prášku nebo želatina v odpovídajícím množství
malinová šťáva
Na korpus rozetřete dva malinové jogurty jako krém, posypete hustě malinami a zalijete minutu vařeným práškovým želé, do kterého jste kromě cukru a vody podle návodu přidali čtvrt sklenice ovocné malinové šťávy. Nechte ztuhnout a zchladit, v případě akutního návalu slin se dá vložit na pět minut do mrazáku a nakrájet hned po ztuhnutí želé – tudíž asi deset minut až čtvrt hodiny od začátku tvoření. Možná se to bude trochu drolit a rozpadat, ale nedejte se ošálit vzhledem! Chuť vám všechno vynahradí. Nebraňte dětem ani sobě v olizování a mlaskání. Až ochutnáte, pochopíte. Hezký zbytek prázdnin!
Pokud byste chtěli piškot méně nasáklý jogurtem nebo tenhle moučník připravený dopředu, musíte korpus polít buď čokoládou nebo alespoň pomazat džemem před rozetřením jogurtu, aby se nepromáčel. Tvořivosti se meze nekladou.