Borůvková nebo jiná ovocná bublanina

Borůvková nebo jiná ovocná bublanina
16. července 2013 Kafemlýnek

Borůvky už jsou zralé, hurá na Vysočinu na ně! Není jich moc, ale nasbírat se dají. Pokud nemáte, stačí rybíz, jahody, maliny a hurá do trouby!

Budete potřebovat:

    250 g cukru

    100 ml oleje

    250 g polohrubé mouky (lze přidat půl dávky jiné mouky - žitné, špaldové...)

    půl prášku do pečiva

    3 vejce

vlažné mléko na zvláčnění těsta

    tuk a hrubá mouka na vymazání plechu nebo pečicí papír

Postup:

Žloutky utřete s cukrem. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Do žloutků s cukrem přidejte olej, mléko a mouku a důkladně promíchejte. Pak zlehka vmíchejte sníh ze tří bílků a spojte.

Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a posypejte borůvkami. Pečete asi 20 minut dozlatova.

Tenhle základní recept poslouží k pečení koláče i s jiným druhem ovoce.

Obměnit se dá tak, že přidáte navrch máslovou drobenku.

Nebo před nasypáním ovoce postříkejte těsto ze sáčku krémem z měkkého tvarohu utřeného s vanilkovým cukrem.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.