Brambory zapečené s mletým masem a lečem

16. září 2008 Kafemlýnek

Recept, který jsme nabídli v Kafemlýnku 16. září 2008. Možná vás bude inspirovat k obměně zajímavých rychlých jídel!

Brambory zapečené s mletým masem a lečem

Potřebujeme: 1 kg brambor vařených ve slupce, 0,5 kg mletého vepřového masa, 1 cibule + 1 lžička mleté papriky, 1 zeleninové lečo, 3 vejce + 2 dcl mléka, 100 g strouhaného eidamu
 
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a papriku,  dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 min. Ve velké míse smícháme s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéct do trouby. Zapékáme asi 15 min. Na závěr zalijeme směsí rozšlehaných vajec v mléce a strouhaného sýra. Zapečeme dalších 15-20 min.
Pro ještě lepší chuť můžete mléko nahradit smetanou. Podáváme posypané petrželkou a jako příloha se hodí například rajčatový salát. 

Přejeme dobrou chuť!           

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.