Buchta Adéla

Buchta Adéla
29. února 2012 Kafemlýnek

Něco rychlého, něco obyčejného, něco pokaždé trochu jiného, to je dnešní recept na "Adélu". Nebojte se, není masožravá! Recept nám dala paní Marcela Zourková ze sdružení Piafa, která byla hostem Kafemlýnku 28. února 2012.

Přísady:

1,5 hrnku žitné mouky

1,5 hrnku mouky polohrubé

2 hrnky krystal cukru (může být třtinový)

2 hrnky mléka

2 hrnky oleje

2 celá vejce

2 plné lžíce kakaa (může být i víc)

2 lžičky sody

- další ochucovací přísady přidat dle vlastních zkušeností a chutí (kousky čokolády na vaření, sušené ovoce, rozinky, ořechy atd.)

V míse promíchat dobře všechny přísady, pak vylít na plech a péct na 150 - 200°.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.