Citrónové těstoviny se špenátem

Citrónové těstoviny se špenátem
30. července 2014 Kafemlýnek

Recept jako z Itálie a přece je z Kafemlýnku 29. července.

Na 4 porce potřebujete: 350 g trubkovitých těstovin (například penne rigate), 200 g ricotty, 50 g smetany na vaření, 250 g baby špenátu, 1 velký citron bez chemicky ošetřené kůry, 2 vrchovaté lžíce nakládaného zeleného pepře (dá se vynechat a nahradit např. ořechy), lžíci másla, sůl.

Postup:

V misce smícháme riccotu se smetanou na vaření a směs osolíme. Pepř rozmačkejte čepelí nože a přidejte do riccotového základu, promíchejte a celou omáčku dejte prohřát na rozehřátou pánev s máslem.
Zatímco se omáčka prohřívá, dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Když omáčka zhoustne, přidejte do ní kůru z citronu, uvařené těstoviny, čerstvý špenát a důkladně promíchejte.

Na teplé těstoviny nalejte naběračku omáčky. Ihned podávejte

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.