Citrónové těstoviny se špenátem

Recept jako z Itálie a přece je z Kafemlýnku 29. července.
Na 4 porce potřebujete: 350 g trubkovitých těstovin (například penne rigate), 200 g ricotty, 50 g smetany na vaření, 250 g baby špenátu, 1 velký citron bez chemicky ošetřené kůry, 2 vrchovaté lžíce nakládaného zeleného pepře (dá se vynechat a nahradit např. ořechy), lžíci másla, sůl.
Postup:
V misce smícháme riccotu se smetanou na vaření a směs osolíme. Pepř rozmačkejte čepelí nože a přidejte do riccotového základu, promíchejte a celou omáčku dejte prohřát na rozehřátou pánev s máslem.
Zatímco se omáčka prohřívá, dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Když omáčka zhoustne, přidejte do ní kůru z citronu, uvařené těstoviny, čerstvý špenát a důkladně promíchejte.
Na teplé těstoviny nalejte naběračku omáčky. Ihned podávejte