Domácí rajský kečup se švestkami

Oblíbený a méně obvyklý recept z Kafemlýnku 22.8. 2014
Suroviny:
2 kg rajčat
25 dkg cibule
20 dkg švestek
5 dkg jablek
3 lžíce octa
1 lžíce sůl
15 dkg cukr
Koření:
1 lžička - mletá sladká paprika
2 ks bobkový list
5 kuliček celé nové koření
3 ks hřebíček
10 kuliček celý černý pepř
1 špetka mletá skořice
Rajčata, jablka bez jádřinců a cibuli nakrájíme na drobné kousky, přidáme ocet, cukr, sůl a koření, které můžeme vložit do zvláštního obalu. Směs vaříme asi 1 hodinu v odkrytém hrnci, pro jistotu průběžně zamícháme. Poté vytáhneme obal s kořením, směs rozmixujeme ponorným mixerem a propasírujeme přes husté síto. Kečup lijeme do čistých skleniček ještě za horka a následně 20 min. sterilujeme.