Dvoupatrové šlehačkové vysvědčení

Ať už je vysvědčení příležitost pro oslavu nebo cenu útěchy, máme pro vás úžasný recept plný šlehačky na ne moc složitou dobrotu, která se připravuje den předem.
Dvoupatrové šlehačkové vysvědčení s přípravou den před tím:
Suroviny:
1 ks hořká čokoláda na vaření, kdo je mlsoun, může dát i víceprocentní hořkou čokoládu
na potírání krém ve sklenici Nutela
krém první patro :
2 lžíce cukr krupice
3 kelímky smetana ke šlehání
3 sáčky ztužovače šlehačky
krém druhé patro
1 ks vanilkový cukr
1 kelímek tekuté 30 procentní smetany na šlehání
2 balíčky BeBe sušenek světlých nebo tmavých nebo celozrnných
Těsto na piškotový plát:
5 ks vejce
15 dkg cukr krupice
15 dkg polohrubá mouka
Kávová lžička prášku do pečiva
POSTUP:
Jako první upečeme piškotový plát, který bude nejspodnější vrstvou: dotuha ušleháme sníh z pěti bílků, do něj vmícháme zlehka žloutky utřené s krupicovým cukrem, nakonec přimícháme promísenou mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 150°C až 180 °C dorůžova. Na ještě horký plát rozetřeme tenkou vrstvu Nutely – nejdřív vytvořte dvěma polévkovými lžícemi asi pět kopečků a když se krém nahřeje, rozetřete příborovým nožem a necháte celé ztuhnout. Před nanesením dalšího krému musí být celý plát chladný, jinak se krém rozteče.
Jak upečený plát chladne, ušleháme v elektrickém šlehači všechny suroviny uvedené v předpisu na krém 1. Patro. Hladký krém rozetřeme na plát s nutelou. Na krémovou vrstvu položíme jednu vedle druhé BeBe sušenky. Na vrstvu sušenek pak naneseme poslední vrstvu zvanou krém druhé patro, což je jedna ušlehaná šlehačka s 1 vanilkovým cukrem. Na poslední vrstvu můžeme ještě nastrouhat čokoládu nebo oříšky, případně jiné zdobení. Pokud už máte na zahrádce maliny nebo jahody, můžete je použít místo zdobení, dodají té sladké hoře ovocnou příchuť.
Plný plech materiálu je třeba dát ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne!