Exotický recept - Krevety

Exotický recept - Krevety
20. prosince 2013 Kafemlýnek

Host Kafemlýnku 17. 12. neurolog Petr Vondráček z Brna nám donesl recept na "Krevety na kokosovém másle", které ochutnal v Malajsii, a umí je doma připravit.

Recept stojí a padá na dobrých surovinách, do kterých se vyplatí investovat. Výsledná chuť je ale vynikající.

Suroviny: velké tygří krevety (malé koktejlové jsou nevhodné)

kokosové máslo (nebo mléko), česnek najemno nakrájený, jasmínová rýže 

Postup:

Na pánvi se jemně orestují krevety, přidáme najemno nakrájený česnek, přidáme kokosvé mléko, opečeme. Podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.

NyníHudební siesta
Skladba: Koncert C-dur pro flétnu, smyčcový orchestr a continuo - Adagio; Autor: Leclair Jean-Marie; Dirigent: Paillard Jean-Francois; Sóla: Rampal Jean-Pierre - flétna; Soubor: Komorní orchestr Jean-Francoise Paillarda
13:30Knihovnička
13:45Komentář Radia Vatikán
14:00Odpolední proud
15:00Zprávy
15:05Jak se vám líbí
15:50Hudební listování

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.