Flíčky se zelím

22. dubna 2014
Kafemlýnek
Jednoduché jídlo z dostupných surovin. Recept od hosta Kafemlýnku Andrey Sasínové, která mluvila 22. dubna 2014 o projektu "Babičky do školky".
Suroviny:
250g hotových těstovin - flíčků (vaječné se nerozvaří),
1 středně velká hlávka zelí,
2 cibule,
sůl, pepř, lžíce krystalového cukru, lžíce sádla
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Na ní podusíme osolené a opepřené (dost) zelí. Přidáme cukr a vše bez podlévání dusíme, až cukr zkaramelizuje a zhnědlé zelí změkne. Flíčky uvaříme ve slané vodě, do níž jsme přidali trochu sádla nebo oleje, scedíme, smícháme s dušeným zelím. A pak si pochutnáme.