Koláč s drobenkou a kysanou smetanou

Ovoce kolem všude dost, tak hurá do ovocných moučníků, dezertů či snídaní! Kafemlýnek 4/8 2015.
Suroviny:
300 gr polohrubé mouky
1 prášek do pečiva a 1 vanilkový cukr
150 gr cukr krupice
špetka soli a citrónové kůry
2 vejce
125 ml kysané smetany nebo jogurtu
125 ml oleje - případně ještě část oleje nahradit smetanou či jogurtem
ovoce na koláč - meruňky, maliny, rybíz, kyselejší jablka na plátky, švestky, ryngle...
drobenka - 50 gr hrubé mouky, 50 gr cukr moučka, asi 1/5 kostky studeného másla na kousky
Postup:
Mouku promísíme s cukrem obyč i vanilkovým, práškem do pečiva, solí a citrón kůrou. Přidáme vejce, olej, kysanou smetanu, vejce a zpracujeme na těsto.
Rozetřeme na plech (vymazaný či s papírem), HUSTĚ poklademe ovocem řeznou stranou dolů a posypeme drobenkou.
Pečeme na 150 - 180 stupňů jak jsme zvyklí asi 30 minut.