Dva salátky - jeden se špenátem, druhý s rajčaty

Listový salát, tofu, lněná semínka, rajčata, mozzarella, olej, bazalkové lístky. To všechno bude potřeba na naše dva recepty.
recept od hosta Kafemlýnku 16. února 2016
Tofu s listovým špenátem
Listový špenát připravit podle oblíbeného domácího postupu - s česnekem, vajíčkem, smetanou na cibulce atd - nebo jen podusit osolený. Plátky tofu pro lepší stavitelnost nakrájíme na plátky, minutu povaříme ve vodě. Na talíř servírujeme, hotový špenát, na to vařené tofu a posypat lněným semínkem.
Rajčata s mozzarellou
Na tenké plátky (kolečka nebo půlměsíce) nakrájet mozzarellu a rajčata, vytvořit z nich střídavě vrstvy, každou pokapat olivovým olejem, posypat sekanou bazalkou - nejlépe čerstvou. Lze i jinak kořenit. Podáváme s pečivem nebo jinou přílohou (např kuskus)