Jarní kedlubnové topinky

2. května 2017 Kuchařky

Recept na jednoduché a kupodivu velice chutné jídlo, i když se kombinuje chleba, kedlubna a slanina.

½ nebo ¼ staršího chleba, 2 větší nebo tři až čtyři menší oloupané kedlubny, máslo, sůl

15 – 20 dkg krájené anglické slaniny

Chleba nakrájet na krajíčky cca 0,5 až 1 cm silné, lehoučce potřít máslem, trochu osolit, položit silnější plátek kedlubny asi od 0,3 mm do půl centimetru a nahoru položit plátek slaniny, případně nakrájené slaninové proužky. Na pečicím papíře na plechu péct v troubě na grilu nebo s horkým vzduchem na vyšší teplotu, aby slanina zezlátla a kedlubna trochu změkla, chleba se změkčí rozpuštěným máslem, po krajích bude křupavý.

Pokud vás odrazuje kombinace chutí, zkuste si nasucho na pánvi připravit vzorek z jednoho krajíčku chleba. Budete příjemně překvapení.

NyníHudební siesta
Skladba: Estampes - Adagio; Autor: Martinů Bohuslav; Dirigent: Bělohlávek Jiří; Soubor: Česká filharmonie
13:00Zprávy
13:05Odpolední proud
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy
15:10Modlitba Korunky k Božímu...

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.