Jarní kedlubnové topinky
Recept na jednoduché a kupodivu velice chutné jídlo, i když se kombinuje chleba, kedlubna a slanina.
½ nebo ¼ staršího chleba, 2 větší nebo tři až čtyři menší oloupané kedlubny, máslo, sůl
15 – 20 dkg krájené anglické slaniny
Chleba nakrájet na krajíčky cca 0,5 až 1 cm silné, lehoučce potřít máslem, trochu osolit, položit silnější plátek kedlubny asi od 0,3 mm do půl centimetru a nahoru položit plátek slaniny, případně nakrájené slaninové proužky. Na pečicím papíře na plechu péct v troubě na grilu nebo s horkým vzduchem na vyšší teplotu, aby slanina zezlátla a kedlubna trochu změkla, chleba se změkčí rozpuštěným máslem, po krajích bude křupavý.
Pokud vás odrazuje kombinace chutí, zkuste si nasucho na pánvi připravit vzorek z jednoho krajíčku chleba. Budete příjemně překvapení.