Jarní kedlubnové topinky

2. května 2017 Kuchařky Autor: Irena Kintrová

Recept na jednoduché a kupodivu velice chutné jídlo, i když se kombinuje chleba, kedlubna a slanina.

½ nebo ¼ staršího chleba, 2 větší nebo tři až čtyři menší oloupané kedlubny, máslo, sůl

15 – 20 dkg krájené anglické slaniny

Chleba nakrájet na krajíčky cca 0,5 až 1 cm silné, lehoučce potřít máslem, trochu osolit, položit silnější plátek kedlubny asi od 0,3 mm do půl centimetru a nahoru položit plátek slaniny, případně nakrájené slaninové proužky. Na pečicím papíře na plechu péct v troubě na grilu nebo s horkým vzduchem na vyšší teplotu, aby slanina zezlátla a kedlubna trochu změkla, chleba se změkčí rozpuštěným máslem, po krajích bude křupavý.

Pokud vás odrazuje kombinace chutí, zkuste si nasucho na pánvi připravit vzorek z jednoho krajíčku chleba. Budete příjemně překvapení.

NyníHudební siesta
Skladba: Koncert pro housle a orchestr "Putování dušičky"; Autor: Janáček Leoš; Dirigent: Bělohlávek Jiří; Sóla: Špaček Josef - housle
13:00Zprávy ČRo Plus
13:05Odpolední proud
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:10Modlitba Korunky k Božímu...

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!