Jemný tvarohový koláč
Prázdniny kromě volna přinášejí rodičům také starosti s vařením. Pro inspiraci recept na vyzkoušenou dobrotu z Kafemlýnku 29. srpna 2017.
Na těsto:
120 g hladké mouky
120 g cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetku soli
granulované kakao nebo strouhaná čokoláda na posypání
Na náplň:
250 g jemného tvarohu
120 g cukru
250 ml smetany na šlehání
1 vanilkový cukr
Vyšlehejte vejce s cukrem; zvlášt v misce si promíchejte všechny suché ingredience: mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Tuto směs postupně přidávejte k vyšlehaným vejcím s cukrem.
Připravte si plech o velikosti cca 20×30 cm. Vyložte ho pečícím papírem a položte těsto. Korpus pečte při teplotě 200 stupňů 10 minut. Během pečení si připravte krém. Nejprve si smíchejte cukr s tvarohem, v druhé misce zvlášť si vyšlehejte smetanu. Následně smetanu postupně přimíchejte k tvarohové směsi. Když je těsto upečené, překrojte ho podélně na polovinu. Natřete krém a přiložte odříznutou polovinu těsta lícovou stranou nahoru. Následně naneste krém i na vrch koláče a zasypte kakaem.
Koláč můžete ihned konzumovat. Je vynikající a velmi rychlý, protože nemusíte čekat než náplň ztuhne. Přeji vám příjemné pečení a dobrou chuť! Ivana Horáková