Kefírová buchta z rýžové mouky

Suroviny na těsto:
400 ml kefíru
150g třtinového cukru
3 žloutky
3 bílky
rýžová mouka hladká cca 200g
1 velké jablko
nastrouhaná pomerančová kůra 1čajová lžička
Na müsli:
celozrnné vločky 200g
med 3 pol.lžíce (dále jen "pl")
ořechy, semínka dle chuti
řepkový olej 3 pol.lžíce
Postup: Vločky smícháme se semínky, ořechy, které můžete nakrájet či namlít, polijete řepkovým olejem 3pl, přidáte medu také 3 pl. Necháte na pečícím papíře a mírně zapečete v troubě, tak 20 minut.
Žloutky smícháte s kefírem, přidáte nastrouhané jablko, cukr, rýžovou mouku a nakonec vmícháte zapečené musli, pomerančovou kůru a vyšlehané bílky. Pečeme cca 45 minut při 180 prvních 15 minut, poté 160 stupnů.