Letní blumový salát

Letní blumový salát
25. srpna 2015 Kuchařky, Kafemlýnek

Máte zahrádku nebo chodíte kolem stromu plného mirabelek, blum či žlutých a červených blumových "špendlíků"? Co takhle udělat z nich něco jiného než tradiční koláč nebo buchtu na plech?

Pohled na trávník posetý zralými spadlými blumami mě inspiroval k hledání receptu z tohoto ovoce a nabízím ten, který mi připadá, že se dá udělat i s dětmi:

Potřebujeme čtyři zralé broskve, dvacet zralých blum, asi třicet hroznů bez pecek, jeden malý meloun. Asi tři citróny a čtyři lžíce medu. Sklenice jablečného moštu nebo domácí ovocný sirup s vodou půl na půl. Dá se doplnit i nakyslými letními jablíčky.

Všechno ovoce omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na kostičky do větší misky, zakapeme šťávou z citrónů a dobře promícháme s medem. Zalijeme sklenicí moštu či šťávy a necháme tři hodiny v chladu louhovat, aby ovoce pustilo šťávu. Pak ochutnáme, dosladíme nebo okyselíme, případně dolijeme trochu studené vody. Salát by neměl být ledový, jen chladný.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.