Kuřecí špalíčky

Recept na večeři nebo oběd anebo kuře po kanadsku, s jakým neprohloupíte. Od Markéty Povolné z 12. listopadu 2013.
Suroviny:
- příslušné množství kuřecích paliček i s kůží (spodní část kuř. stehýnek, nebo menší kuřecí stehna jeden až dva kusy na osobu, nebo horní část stehen)
- hladká mouka na obalení
- sladká paprika, kdo chce, může přidat i trochu pálivé
- máslo a horká voda na podlití
- bramborová kaše jako příloha, zelenina navíc jako obloha nebo salát
Postup:
- kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme
- smícháme trochu hladké mouky se sladkou paprikou
- kuřecí maso obalíme v paprikové mouce, na másle zprudka opečeme v pekáčku z obou stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péct, podlijeme, obrátíme. Peče se cca na 150 asi 30 - 40 minut podle trouby, až se udělá pěkná kůrčička
- podáváme s bramborovou kaší politou výpekem a se zeleninovým salátem nebo oblohou