Lilkový tatarák

Lilkový tatarák
1. července 2014 Kafemlýnek

Recept na zeleninovou dobrotu z Kafemlýnku 1. července 2014.

Suroviny na 4 porce:

2 zralé lilky, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší paprika, 3 rajčata, 2 lžičky oliv. oleje, 2 lžičky chilly omáčky, trocha kečupu a worcestrové omáčky, pepř a sůl.

Postup:

Lilek nakrájet na plátky, nechete osolený vypotit a osušte utěrkou, pak nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájenou cibulka zpěňte na troše oliv. oleje, přihoďte lilek, na kostičky nakrájenou papriku a rajčata. Osolte a opékejte, odkud zelenina nezměkne a lilek nezezlátne - asi pět minut. Pak stáhněte z vařiče, přidejte ochucovadala - kečup, prolisovaný česnek, chilli a worcestr. omáčku, opepřete a dosolte dle chuti. Vše promíchejte a podávejte na opečeném toustu nebo bagetě.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.