Msachan

Msachan
30. března 2012 Kafemlýnek

Exotický pro nás čechy název jídla, které se dá uvařit ze surovin u nás dostupných (to byste nevěřili, jaké druhy koření se dají sehnat). 14. února 2012 byla hostem Kafemlýnku paní Marcela Janinehu, která žije s manželem ve městě Betlémě, odtud recept připutoval na naše stránky.

Suroviny:
libanonský chléb =  kulaté chlebové placky
kuře - na čtvrtky rozporcované
cibule - červená (asi 6 větších na 1 celé kuře)
Somak - koření vínové barvy
Piniové oříšky - v malých sáčcích po 50gr.
olej

Postup:
Kuře dáme vařit obvyklým způsobem, vývar můžeme použít na polévku - mezitím si připravíme cibuli. Na hlubší pánvi se na oleji "zesklovatí" cibule, přidáme asi 4 pol. lžíce Somaku, promícháme a chvíli necháme prohřát -  nesmí se připalovat.
Do pánve pak vložíme koupené hotové upečené chlebové placky, kdy každou ve směsi cibule a koření omočíme z obou stran a položíme na předem připravený plech. Jedna chlebová placka = 1 porce. Potom do pánve vložíme části kuřete a zlehka je z obou stran osmahneme. Poté z pánve na každou placku nasypeme 1 lžíci cibule, rozetřeme na ploše a vložíme čtvrtku kuřete. Takto naservírujeme i další části a na každou porci pak na závěr nazdobíme ještě další cibulí z pánve a posypeme piniovými oříšky. Plech s plackami a masem ještě krátce zapečeme v troubě. Stačí do 10 min., aby chléb neztvrdl a  cibule se nespálila.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.