Nervové sušenky

26. dubna 2007 Kafemlýnek

Podle svaté Hildegardy nám poslala paní Vítová z Nového Města nad Metují

Prý mají díky koření posílit nervovou soustavu, přispět k dobré náladě, vydrží dlouho a jsou fakt dobré. Pozor, je to tecept na větší dávku, nedoporučuje se menší množství

Potřebujete: 2 kg jemně mleté špaldové mouky, 60 gr mletého muškátového oříšku, 60 gr mleté skořice, 13 gr mletý hřebíček, 400 gr cukru - nejlépe hnědý, 660 gr másla, 5 vajec, 2 prášky do pečiva

Sypké přísady promísit s práškem do pečiva, přidat vejce, vypracovat hladké těsto, uválet válečky o průměru asi dva cm, nechat odležet v ledničce, pak krájet silnější plátky jako krájíme salám, péct na 250 stupňů

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!