Palačinky trochu jinak

Palačinky trochu jinak
3. července 2013 Kafemlýnek

Někdy stačí trochu změnit přísady a z obyčejného jídla se stane lahůdka. Přejeme vám, aby se to povedlo i v tomhle případě.

Základní obyčejný recept palačinkový recept říká, že do půl litru mléka se rozkvedlají dvě vejce, přidá se špetka soli a postupně přisypáváme a rozmícháváme hladkou mouku. Zkuste vyměnit polovinu hladké mouky za jiný druh. Špaldová hladce mletá, jáhlová sypká instatní kaše, pohanková instatní kaše nebo dvě lžíce žitné mouky nebo jemných ovesných vloček – pak je lepší těsto rozmixovat a nechat chvíli odležet kvůli nabobtnání mouky. Podíl klasické hladké pšeničné mouky zaručí, že se těsto nebude trhat.

Smaží se klasicky na troše sádla.

Když do horké palačinky zabalíte plátky eidamu a šunky, máte slanou variantu. Když do těsta přidáte vanilkový cukr, je palačinka sladší. Můžete ji pak pojídat místo s marmeládou s oslazenými jahodami či borůvkami rozmixovanými v zakysané smetaně nebo v jogurtu. Doporučuji pak ovšem zadělat dvojnásobné množství těsta. Dobrou chuť.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.