Pomazánka ze zeleniny a zdravá výživa

V Kafemýnku o Zdravé výživě byla hostem mgr. Karla Večeřová, která nám přinesla recept na pomazánku.
- 200 gr. uzeného tofu nebo 200 g (dvě balení) bílkovinové hmoty "šmakoun" nastrouhat najemno
- přidat celer a mrkev také jemně strouhané (cca 15 cm mrkev a cca 15 - 20 gr celeru)
smíchat dohromady, spojit tofu dresinkem nebo sójovou tatarkou nebo sójovou majonézou (pozor, aby tam nebyla další zbytečná aditiva, ani v prodejně zdravé výživy nemusí být všechno nejzdravější)
- obohatit lžicí semínek (sezam, dýně, slunečnice)
- dochutit nasekanou pažitkou (svazeček o průměru cca 2 cm), nemusí se solit, dochutit ještě např. umeoctem
- hodně výživné, ale také dobré, doplňte pečivem podle vlastní chuti
K pití přidejte třeba horkou vodu s nastrouhaným zázvorem a mátou...
Další recepty hledejte v Biokuchařce Hany Zemanové.