Pórková polévka

Jednoduchý recept pro lehkou večeři nebo rychlý oběd.
Suroviny:
jeden větší nebo dva menší pórky
máslo
smetanu ke šlehání - stačí i polotučná
toustový chleba nebo chlebíčková veka
tvrdý sýr na strouhání podle počtu připravovaných toustů (20 - 40 dkg)
Polévka:
Nakrájíme jeden nebo dva pórky (podle velikosti) a podusíme je na másle, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Za deset minut rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a malinko dochutíme špetkou cukru.
K polévce přidáváme jako přílohu tousty zapečené se sýrem.
Tousty se sýrem:
Toustové plátky nebo nakrájené veky rozložíme na plech vyložený papírem, lehce potřeme každý kus máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme do zlatova pod grilem, až se sýr speče - cca 15 - 20 minut podle typu trouby