Recept na nivový špenát

Recept na nivový špenát
20. května 2014 Kafemlýnek

Z Kafemlýnku Otázkiy rodičů 20. května 2014

Suroviny:

Asi pro dva lidi:

250 gr čerstvých špenátových listů

250 gr šlehaného tvarohu nebo lučiny

100 g sýru typu Niva,

200 gr anglické slaniny vcelku

plátky bramborových knedlíků nebo noky či špecle z bramborového těsta

- jarní celá nebo obyčejná cibule – asi dvě střední cibule nebo pět malých jarních kousků i s natí

pepř a sůl nebo stroužek česneku na doladění chuti

Postup

Na trošce sádla osmahnete slaninu nakrájenou na kostičky, až zezlátne, vyjmete kostičky na talíř a do výpeku dáte zesklovatět nadrobno krájenou cibuli, k ní pak za stálého míchání přidáváte šlehaný tvaroh a Nivu, až vznikne  polotekutá směs. Do bílé hmoty nasypete zpátky osmahlé kousky slaniny a natrhané lístky špenátu bez středových tvrdých stopek. Směs zahříváme a mícháme, až lístky zavadnou.Ochutnáte a podle chuti přisolíte, dochutíte pepřem nebo troškou rozetřeného česneku.

Bramborovou přílohu zalijete naběračkou směsi, na povrchu ozdobíte špenátovými lístky nebo kousky slaniny co jste dali stranou, doporučuji všeho malé množství, je to velmi syté a pak si postupně přidávat.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.