Recept na palačinky
Zajímavá a chutná inspirace pro obměnu při přípravě palačinek. Recept do Kafemlýnku poslala Kateřina Beránková.
Na palačinkové těsto potřebujeme: půl litru mléka, 250g polohrubé mouky, špetku soli, lžíci cukru, 1 vejce, citrónovou kůru
Smažíme na kapce oleje, nebo nasucho na pánvi. Naplníme dušenými jablky (nesladíme) s troškou skořice a lžící domácích povidel (nemusí být). Palačinku pak přeložíme a ozdobíme bílým jogurtem, lehce poprášíme skořicí a po palačinkách se také zapráší...
Obměna pro hypoalergenní stravu: těsto připravíme bez vejce, mléko nahradíme bílým jogurtem zředěným vodou (jogurt je lehčeji stravitelný), nesladíme vůbec, nebo jen trošku, vynecháme citrónovou kůru a skořici. Dušená jablka i švestky jsou hypoalergenní a mouka se dá nahradit bezlepkovou moukou kukuřičnou.
Dobrou chuť a odvahu experimentovat všem „vařením unaveným“ maminkám přeje Kateřina Beránková.