Recept na perníčky
V posledním listopadovém Kafemlýnku nabídla Dana Pilchová.
Potřebujeme: 65-70 dkg hladké mouky, 25 dkg práškového cukru, 12 dkg medu, 5 dkg másla, 4 vejce, 2 lžičky sody, 2 lžičky mletého koření
Mouku a cukr prosejeme na vál a smícháme s kořením a jedlou sodou. V mouce uděláme důlek, přidáme vejce, med a změklé máslo. Propracujeme, eventuelně přidáme mouku, pokud se těsto lepí. Vyválíme plát asi 3 mm silný (při vyvalování těsto neobracíme, aby nebylo moučné) a vykrajujeme. Potřeme rozšlehaným vejce, pečeme ve vyhřáté troubě namírno na plechu vymazaném ztuženým tukem (papírem od másla nebo Hery - víc mastné). Při pečení neotvírat troubu asi 3 minuty!!! Ještě horké sundáme z plechu a necháme rozložené vychladnout. Po vychladnutí zdobíme polevou.