Recept na řízky naruby

10. března 2011 Kafemlýnek

Z receptů Martina Fridricha.

Řízky naruby

Potřebujeme: nakrájíme si vepřové maso na plátky nebo již nakrájené koupíme v obchodě, strouhanku, vejce, česnek, pepř, sůl a velkou pánev, olej na smažení

Vepřové plátky nejdříve omyjeme a naklepeme. Kdo má rád česnek, tak naklepané řízky potře utřeným česnekem. Řízky osolíme, opepříme, pořádně upěchujeme ve strouhance. Řízky takto obalené ve strouhance obalíme v připraveném ušlehaném vejci a smažíme dozlatova na pánvi v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborami, okurkou,  rajčátky a vychlazeným „pivíčkem“. Dobrou chuť!
 
Příspěvek s receptem jsme zařadili do soutěže o knihu Madony ve tři ráno.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.