Recept na Slovenské listové řezy

5. února 2010 Kafemlýnek

Recept z Kafemlýnku.

Slovenské linecké řezy

Potřebujeme: 35 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 20 dkg tuku, 7 dkg cukru, 2 žloutky, trošku mléka

Vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny, z jednoho dílu vyválíme placku, přeneseme na pomaštěný plech, potřeme marmeládou, na to dáme ořechovou náplň.

Ořechová náplň: 5 dkg tuku, 10 dkg cukru, 2 žloutky, 2 dcl mléka, 22 dkg mletých ořechů, 15 dkg hrubé mouky, 4 bílky - sníh, vše smícháme

Druhý díl těsta rozválíme a položíme nahoru. Propícháme vidličkou a dáme upéct. po vychladnutí ještě polijeme citronovou polevou a pokapeme čokoládou.

Citrónová poleva: 30 dkg moučkového cukru, šťáva z citronu, 2 lžíce vřelé vody, vše utřeme

Dobrou chuť přejí Hnízdilovi!

Slovenské linecké řezy jsme měli v Proglasu možnost ochutnat při finále dlouhodobé soutěže Proglaso ve čtvrtek 28. ledna. Děkujeme paní Hnízdilové za chutné pohoštění!

 

 

Darujte Proglas!

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.