Recept od Hildegardy z Bingenu

V Kafemlýnku 21. ledna 2014 jsme představili knížku "Recepty svaté Hildegardy" a vybrali jeden na dušené jídlo.
Recept na Tuniskou zeleninovou směs typu ratatouille (tedy dušená směs)
500 gr cibule
500 gr rajčat
500 gr jablek
provensálské koření
omáčka Tabasco
sůl, pepř, olivový olej, voda
Oloupejte jablka a spolu s rajčaty nakrájejte na malé kousky, nadrobno nasekejte cibuli. Osolte, přidejte pepř a provensálské koření. Podlijte šálkem vody a nechte dvě hodiny dusit. Přidejte dvě lžíce olivového oleje, dochuťte několika kapkami tabascové omáčky. Pokud je třeba, nechte ještě chvíli odpařit šťávu a podávejte horké.
Knížka se jmenuje „Recepty svaté Hildegardy“ a vydalo ji Karmelitánské nakladatelství v roce 2013.