Recept od Hildegardy z Bingenu

Recept od Hildegardy z Bingenu
18. února 2014 Kafemlýnek

V Kafemlýnku 21. ledna 2014 jsme představili knížku "Recepty svaté Hildegardy" a vybrali jeden na dušené jídlo.

Recept na Tuniskou zeleninovou směs typu ratatouille (tedy dušená směs)

500 gr cibule

500 gr rajčat

500 gr jablek

provensálské koření

omáčka Tabasco

sůl, pepř, olivový olej, voda 

Oloupejte jablka a spolu s rajčaty nakrájejte na malé kousky, nadrobno nasekejte cibuli. Osolte, přidejte pepř a provensálské koření. Podlijte šálkem vody a nechte dvě hodiny dusit. Přidejte dvě lžíce olivového oleje, dochuťte několika kapkami tabascové omáčky. Pokud je třeba, nechte ještě chvíli odpařit šťávu a podávejte horké.

Knížka se jmenuje „Recepty svaté Hildegardy“ a vydalo ji Karmelitánské nakladatelství  v roce 2013.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.