Řezy "macecha"

Ivana Horáková čerpala námět z webu Recepty - vaření. Proč se však řezy jmenují "macecha" to neprozradila ani v Kafemlýnku 9/9 2014.
Těsto
250 g cukr krupice
250 g hladká mouka
1 dcl olej
5 ks žloutky
z 5 bílků sníh
1 dl voda
Pudink:
2 pudinkové vanilkové prášky
800 ml mléka
cukr
Smetanový krém
250 ml šlehačka
2 ks vanilkový cukr
15 dkg cukr moučka
500 ml kysaná smetana
Uvaříme obvyklým způsobem pudink. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu a olej, zamícháme. Vmícháme mouku smísenou s práškem do pečiva. Do 1/3 těsta vmícháme kakao. Z oddělených bílků ušleháme sníh, 1/3 z něj vmícháme do kakaového těsta a zbytek do žloutkového. Na vymazaný plech nalijeme světlé těsto, na něj dáme tmavé a nahoru dáme uvařený vanilkový pudink. Upečeme na 180°C. Po vychladnutí nahoru na těstový korpus natřeme krém, posypeme Grankem.