Salát z červené čočky

Salát z červené čočky
8. července 2014 Kafemlýnek

Přidáte dresink s kari kořením a máte recept z Kafemlýnku Adriany Růžičkové 8. července 2014.

Suroviny na 4 porce:

250 gr červené čočky

1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 2 rajčata

200 ml (necelý nebo menší kelímek) bílého jogurtu

1 lžíce kari koření, sůl, čerstvě mletý pepř

jako příloha tmavé pečivo

Postup:

Čočka se uvaří doměkka podle návodu na obalu (nemusí se namáčet předem a trvá to cca 10 minut). Mezitím omyjete a pak nakrájíte na kostičky zeleninu. Uvařenou vychladlou čočku smícháte s kostičkami zeleniny, dochutíte solí a pepřem. Jako pojidlo a zálivku přidáte bílý jogurt promíchaný s kari kořením (jogurt můžete dát i zvlášť k namáčení jako dip). Podává se s pečivem nebo tousty.

Příprava trvá 20 - 30 minut.

 

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.