Salát z červené čočky

Přidáte dresink s kari kořením a máte recept z Kafemlýnku Adriany Růžičkové 8. července 2014.
Suroviny na 4 porce:
250 gr červené čočky
1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 2 rajčata
200 ml (necelý nebo menší kelímek) bílého jogurtu
1 lžíce kari koření, sůl, čerstvě mletý pepř
jako příloha tmavé pečivo
Postup:
Čočka se uvaří doměkka podle návodu na obalu (nemusí se namáčet předem a trvá to cca 10 minut). Mezitím omyjete a pak nakrájíte na kostičky zeleninu. Uvařenou vychladlou čočku smícháte s kostičkami zeleniny, dochutíte solí a pepřem. Jako pojidlo a zálivku přidáte bílý jogurt promíchaný s kari kořením (jogurt můžete dát i zvlášť k namáčení jako dip). Podává se s pečivem nebo tousty.
Příprava trvá 20 - 30 minut.