Sekaná z ovesných vloček
Recept v Kafemlýnku nabídla Adriana Růžičková.
Potřebujeme: ovesné vločky, slunečnicové, dýňové a lněné semínko, cibule, česnek, sůl, majoránka, pepř, voda, olej, strouhanka
Smícháme vločky, semínka, nakrájenou cibuli a česnek s kořením a solí. Přidáme zhruba tolik vody, kolik jsme dali vloček. Necháme cca 20 minut odstát (vločky nasáknou). Mezitím vymažeme zapékací misku olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě do zhnědnutí. Výborné jsou i obměny receptu, například přidání nastrouhaného sýru, hub, zeleniny apod.
Masožravcům je možné zmírnit „zdravost“ jídla přidáním masa nebo nakrájené slaninky. Podáváme teplé, studené, s chlebem, hořčicí a okurkama nebo jen tak samotné.