Sekaná z ovesných vloček

9. října 2008 Kafemlýnek

Recept v Kafemlýnku nabídla Adriana Růžičková.

Potřebujeme: ovesné vločky, slunečnicové, dýňové a lněné semínko, cibule, česnek, sůl, majoránka, pepř, voda, olej, strouhanka

Smícháme vločky, semínka, nakrájenou cibuli a česnek s kořením a solí. Přidáme zhruba tolik vody, kolik jsme dali vloček. Necháme cca 20 minut odstát (vločky nasáknou). Mezitím vymažeme zapékací misku olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě do zhnědnutí. Výborné jsou i obměny receptu, například přidání nastrouhaného sýru, hub, zeleniny apod.

Masožravcům je možné zmírnit „zdravost“ jídla přidáním masa nebo nakrájené slaninky. Podáváme teplé, studené, s chlebem, hořčicí a okurkama nebo jen tak samotné.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.