Sirup z bezových květů  

 Sirup z bezových květů
12. června 2013 Kafemlýnek

Teď právě je vhodná doba na výrobu šťávy z kvetoucího Bezu černého. Pokud ve vašem okolí okvetl, máte šanci zase za rok!

50–60 ks květenství (podle velikosti)

5l vody

2–3 citrony . Mohou se oloupat (kůra je chemicky ošetřená) a rozmixovat s trochou převařené vody, nebo jen nakrájet či vymačkat

16 dkg kyseliny citronové

Postup: Směs nechat 24 h macerovat, scedit, uvařit s cukrem (1 kg cukru na 1 l macerátu). Za horka zavíčkovat třeba do běžných zavařovacích sklenic. Postavíme asi na 10 minut víčkem dolů. Pak uložíme do tmy a chladu.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.