Tři recepty na večeři

Tři recepty na večeři
3. června 2014 Kafemlýnek

Rychlé večeře podle paní Martiny Muknšnáblové z 3/6 2014.

Losos s kuskusem,

krájená sušená rajčata nejlépe domácí

česnek

olej s bylinkami nebo olej a zelené bylinky sušené jako koření

na kostky nakrájený syrový losos bez kosti

krájená rukola

Kuskus spaříme podle návodu na obalu horkou vodou, aby nabobtnal. Do misky nakrájíme doma sušená rajčata, protlačíme česnek podle chuti, zakapeme bylinkovým olejem (pokud nemáte, zakapeme kvalitním olejem a lehce posypeme sušenými mletými bylinami - tymián, bazalka, oregano...). Nakonec se přidá na kousky nakrájený syrový losos, vše dohromady smícháme s kuskusem, posypeme rukolou.

Rajčatová polévka s aronií

- postup je stejný jako při  vaření jakékoliv vaší oblíbené rajčatové polévky, ovšem nakonec se  přidá doma zavařený jeřáb černý neboli árónie - dodá nepatrně sladkou chuť, zvýrazní červenou barvu a doplní spoustu vitamínů, železa, jodu, manganu a dalších stopových prvků, protinádorových bioflavonoidů a rutinu pro zdraví cév. Jeřáb má svoji typickou trpkou chuť pro samostatnou konzumaci nevhodnou.
 
Domácí tortily
- máslo, mouka, voda, droždí nebo prášek do pečiva nebo trochu piva či sodovky, ale dá se to zvládnout i bez kypřidel
- suroviny se vymíchají na pevné vláčné těsto a pečou se na suché pánvi bez tuku

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.