Vepřové na jablkách

Recept nazvaný "od šéfa", vyzkoušený a osvědčený, dodala Magdalena Strejčková v Kafemlýnku 15. října 2013.
suroviny:
200 gr másla
1 sáček papriky sladké (podle množství masa přidat)
cca 600 gr vepřového masa - dle počtu členů rodiny, nejlépe kotleta
jablka na kostičky - 5 až 6 středně velkých, zralých jablek bez slupky
sůl
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepat, důkladně osušit, posolit a pak přijde stěžejní část práce: maso vyválet co nejvíc ve sladké paprice, papriku na maso důkladně přitlačit (maso musí být suché, jinak paprika žmolkuje).
Na pánvi rozpustíme trochu másla, pomalu přidáváme další, nepřepalovat, vložíme maso a na stále přidávaném másle opečeme pomalu a důkladně, těsně před koncem přidáme jablka, dál je cca 5-8 minut dusíme, aby se s máslem spojily.
Hotovo. Maso rozdělíme na talíře, ke každému talíři přidáme dva krajíce čerstvého chleba, na talíři krájíme maso a zajídáme chlebem, který se namáčí ve vypečené šťávě.