Vepřové na jablkách

Vepřové na jablkách
15. října 2013 Kafemlýnek

Recept nazvaný "od šéfa", vyzkoušený a osvědčený, dodala Magdalena Strejčková v Kafemlýnku 15. října 2013.

suroviny:

200 gr másla

1 sáček papriky sladké (podle množství masa přidat)

cca 600 gr vepřového masa - dle počtu členů rodiny, nejlépe kotleta

jablka na kostičky - 5 až 6 středně velkých, zralých jablek bez slupky

sůl

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepat, důkladně osušit, posolit a pak přijde stěžejní část práce: maso vyválet co nejvíc ve sladké paprice, papriku na maso důkladně přitlačit (maso musí být suché, jinak paprika žmolkuje).

Na pánvi rozpustíme trochu másla, pomalu přidáváme další, nepřepalovat, vložíme maso a na stále přidávaném másle opečeme pomalu a důkladně, těsně před koncem přidáme jablka, dál je cca 5-8 minut dusíme, aby se s máslem spojily.

Hotovo. Maso rozdělíme na talíře, ke každému talíři přidáme dva krajíce čerstvého chleba, na talíři krájíme maso a zajídáme chlebem, který se namáčí ve vypečené šťávě.

NyníDuchovní hudba
Skladba: Vesperis in Festis Beatae Mariae Virgini - Laetatus sum (žalm 121); Autor: Monteverdi Claudio; Dirigent: Alessandrini Rinaldo; Soubor: Concerto Italiano
22:00Čtení na pokračování
22:30Radioreport
23:00Noční proud
23:50Duchovní slovo
23:58Půlnoční modlitba
00:00Hymna a chorál

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.