Zapečené brambory s tuňákem

Kafemlýnek 7. října 2014.
Suroviny:
220 gr brambor uvařených ve slupce
tuňák kousky ve vlastní šťávě a v rajčatové šťávě - 2 konzervy
cibule, česnek, rostlinný olej, koření - např. na ryby, pepř, sůl, citrónová šťáva
čestvé špenátové listy 100 gr
tvrdý sýr asi 150 gr
Postup:
Studené vařené brambory oloupat a nakrájet na kolečka, naskládat do zapékací nádoby, natřeme pastou z česneku (prolisovaného) smíchaného s citrónovou šťávou, solí a pepřem, poklademe kousky tuňáka. Uzavřeme další vrstvou brambor. Na pánvi připravíme směs, kterou se naskládané suroviny zalijí. Necháme zapéct asi čtvrt hodiny ve vyhřáté troubě, na závěr posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpéct.
Směs na zalití: Na pánvi na oleji orestujeme menší cibuli, přidám rajčatové kousky i s omáčkou, přidáme natrhané kousky špenátových listů a podusíme. Dochutíme kořením.