Zapečené ostružiny

Ostružiny musí být uplně zralé, aby byla sladké. Jak ale zpracovat ty kyselejší tak, aby to děti jedly z chutí? Možná právě podle receptu z 2. září 2014.
Suroviny: Asi 300 g ostružin, jedno balení jemného šlehaného tvarohu, půl kelímku zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 2 kapky vanilkové esence nebo alespoň vanilkový cukr, 50 g krystalového cukru na posypání – nejlépe hnědý. Domácí piškotový plát nebo cukrářské piškoty.
Do ohnivzdorné mísy dáme na dno piškotový plát nebo vedle sebe položíme piškoty. Na ně hustě nasypeme ostružiny, a nalejeme vymíchanou směs tvarohu, zakysané smetany s cukrem a vanilkou. Nahoře poprášíme přírodním cukrem a dáme krátce zapéct pod gril, aby cukr zkaramelizoval. Můžete pak ještě posypat ostružinami dodatečně na ozdobu.