Zeleninová omeleta

20. února 2018
Kafemlýnek
Recept na jídlo, které se v troubě peče samo vyskočí na vás, když přijdete z kostela, hotové.
Suroviny:
1 cibule,
2 lžíce sádla
2 kedlubny
½ dýně nebo bílá ředkev, cuketa, lilek nebo vařená řepa – co rodina zvládne
3 mrkve
Hrnek mléka
5 vajec
Kávová lžička solené sušené zeleniny bez glutamanu
Sušená bazalka – asi polévková lžíce nebo jiné zelené bylinky – pažitka, řeřicha atd.
- na hlubší pánvi nebo ve varném pekáči s nepřilnavým povrchem zesklovatíme na sádle nasekanou cibuli, v mixéru rozdrtíme nebo na struhadle postrouháme očištěnou zeleninu, na cibuli lehce osmahneme, zasypeme sušenou zeleninou se solí, můžeme podlít třemi lžícemi vody a vypnout vařič – zelenina se podusí než vychladne plotýnka
- do mléka rozkvedláme všechna vejce, zamícháme bazalku, nalijeme na zeleninu a dáme zapéct na cca 20 minut do trouby na 150 stupňů nebo na 50 minut na 110
- podává se s chlebem