Noční linka: Co jste četli a doporučujete

Noční linka: Co jste četli a doporučujete

Téma Noční linky v pondělí 6. září s Martinem Holíkem se nesla na téma: Co jsem četl v poslední době, zejména o prázdninách, a doporučuji k přečtení ostatním. Vy, kdo rádi čtete a nechcete se plést ve výběru, počtěte si, co posluchači Proglasu doporučují.

Petr, první posluchač telefonující na 543217242 doporučil knihu Ani Ň z nakladatelství Samuel autora Harrise Joshuy. Václava silně zaujala kniha Paula Younga: Chatrč vydaná Knižním klubem. Posluchačce se moc líbí kniha Václava Křeliny: Dcera královská o svaté Anežce Přemyslovně. a také kniha Fabiola, román z prvokřesťanských dob.
Kateřina nám doporučila knihu Jak se zbavit starostí a začít žít autora Dale Carnegieho a také knihu Salesia Bosca s výmluvným názvem Don Bosko. Řidič na dálnici doporučoval knihu Pane, ať slyším z edice Na minutu KNA, kterou připravil Martin Holík. Také padl název zajímavé knihy Když Dinosaurům někdo umře z hospicového hnutí Cesta domů.
Další, tentokrát pisatel SMS doporučil knihu Moc a sláva Grahama Greena; posluchač Oldřich zdůraznil Knihu knih - Písmo svaté, ze kterého recitoval tak, že jeho láska ke Slovu byla nepřehlédnutelná. Doporučil ještě Minutěnky otce biskupa Josefa Hloucha a také Následování Krista Tomáše Kempenského.
Posluchačka doporučila nevydané Promluvy Tomáše kardinála Špidlíka a obecně knihy Eliase Velly z Malty a také Anselma Grüna. Další posluchač doporučil knihu láskyplného člověka, opata Heřmana Tyla, totiž jeho životopis. Zaznělo i jméno MUDr. Marie Svatošové, zejména v souvislosti s knihou Náhody a náhodičky.
Trapista otec Samuel vydal knihu Na ohnivém voze o bratru Theofanovi, v nakladatelství Triáda. SMSkového pisatele na 775132132 zaujal Wilhelm Hünnermann životopisem sv. Klementa M. Hofbauera v knize Pekařský učedník. Jiří z Jaroměře souzněl připomenutím úžasných Listů Nikodémových (nejsou Antoine de Saint Exupéryho. Zde jsme se oba spletli, autorem je Jan Dobraczyňski). Výborná je kniha Čtyři cesty k Bohu už zesnulého matematika, kybernetika a popularizátora kosmických letů a kalkulaček Jiřího Mrázka.
Marie nám dioporučila knížečku o sv. Václavovi. Jindra Jarošová popsala strující život hluchoslepé Američanky Heleny Kellerové v románu Via Lucis.
Stanislav Oplatek zavolal naštěstí mimo živé vysílání oznámení, že Bible je katolíky zrušena.
Já jsem pak doporučil ještě knihu Ekonomie dobra a zla Tomáše Sedláčka a na závěr Česká zastavení v Římě z nakladatelství Portál.

Díky vám ,milí noční posluchači, za spoustu SMS i telefonátů, do Diskuse dole můžete dopisovat další vaše návrhy k četbě. Požehnané dny s knihou přeje

o. Martin   

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!