Cuketové variace a pizza

2. srpna 2016 Kuchařky, Kafemlýnek Autor: Irena Kintrová

Recepty z Kafemlýnku 2. srpna 2016. První z knížky "Paulínky v kuchyni", druhý od posluchačky Míši.

Cuketa s rajčatovým protlakem a bramborami

2 cukety, oliv olej, česnek, sůl, 4 brambory, 1 malá konzerva rajčat. protlaku, sušené oregano, mletý černý pepř

Oloupené brambory umyjeme a nakrájíme na kostičky, cukety rovněž. Na oleji krátce osmahneme krájený česnek, až zavoní, přidáme brambory, pepř a sůl a krátce na menší teplotě dusíme. V případě potřeby podlijeme troškou vařící vody. Po změknutí brambor přidáme cuketu, až začne měknout, zamícháme protlak a dochutíme oreganem.

Cuketová pizza od Míši

40 dkg nahrubo strouhané cukety, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje. 1 prášek do pečiva, sůl (vejce). Suroviny na náplň (sýr, šunka, rajčata, dušené houby atd...)

Suroviny smícháme do vláčného těsta, pokud se rozpadá, přidáme vejce, vyválíme placku nebo kruh do koláčové formy, krátce na vyšší teplotu předpečeme, aby se vytvořila kůrka a pak poklademe náplní podle chuti. Dopékáme při nižší teplotě minimálně 20 minut, aby se placka propekla.

 

NyníModlitba Korunky k Božímu...
Píseň: Ústa otvírám (2007); Interpret: Schola brněnské mládeže; Album: Schola brněnské mládeže: KOMpliment BOhu
15:30Odpolední proud
16:00Oktáva
17:00Hlavní zpravodajská...
17:10Za kostelem
17:55Myšlenka na den
18:00Mše svatá

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!