A zase ta dieta. Musíme ji skutečně držet? Jak se správně stravovat? O tom jsme hovořili s dietoložkou Ivou Hrnčiříkovou.
Jak se náš host dívá na potraviny s nulovým tukem a nulovým cukrem, které nás nenasytí, ale umožňují nám jíst víc a víc?
Jak ovlivnila naše stravovací návyky koronavirová krize? A jakou roli při hubnutí hraje naše okolí? Dopoledne s Proglasem o správné a nejen zdravé výživě poslouchejte v audioarchivu.
5. listopadu v roce 1996 se k vysílání Proglasu přidaly i hlasy z pražské redakce. Ku příležitosti 25. výročí vysílání pražského studia Kristián jsme zavzpomínali společně s redaktorem Pavlem Smolkem na počátky vysílání, na naše bývalé pořady a na kolegy, kteří v pražské redakci pracovali.
Jak reagovat na oteplování planety způsobené podle vědců činností člověka? Otázka, kterou si kladou účastníci klimatické konference v Glasgow. Tomuto tématu se budeme věnovat i my v pořadu Za 5 pět v sobotu 6. listopadu od 16.55.
Dnešek se připomíná jako Světový den výživy. O tom, jak a kde nalézat správnou míru ve stravování a jaké priority si nastavit, abychom zvládali současný životní styl, v Dopoledni s Proglasem hovořilaKateřina Cajthamlová. Interní lékařka, moderátorka televizních pořadů a autorka několika knih se dlouhodobě věnuje práci s lidmi trpícími obezitou, či nadváhou.